Het belang van ‘KIAI’
In het kort is  kiai een doordringende schreeuw of gil die vanuit de buik komt en vergeleken kan worden met de brul van een tijger die zijn prooi
bespringt. Het zal het vertrouwen van degene die de techniek uitvoert vergroten en zal, indien op de juiste wijze uitgevoerd, het vertrouwen van de tegenstander doen verminderen en zal de tegenstander zelfs doen schrikken als de schreeuw onverwacht komt.
De geest van de aanvaller wordt helder en hij kan zich geheel aan zijn techniek wijden. De fysieke uiting van kiai is zodanig dat beweerd wordt dat meesters de kiai kunnen gebruiken om iemand op afstand te verdoven.

KATA
Kata of vormen zijn patronen, bestaande uit basistechnieken, uitgevoerd op een logische wijze. De uitleg van dit virtueel gevecht tegen verschillende tegenstanders noemen we ‘Bunkai’.
Kata geeft je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende situaties in een gevecht te trainen. Sommige Kata’s zijn gecreëerd om het lichaam te versterken.
Kyokushinkai kent 20 bekende Kata’s: 3 Taikyoku Kata’s, 5 Pinan’s en de Japanse Kata’s Sanchin, Gekisai-Dai, Saiha, Tsuki-No-Kata, Yangtsu, Tensho, Seienchin, Kanku-Dai, Gekisai-Sho, Garyu, Sushi-Ho en Sepai.

KIHON
Kihon zijn de technieken in Karate. Hoe hoger iemand in graad is, hoe meer technieken hij of zij heeft opgenomen. De kihon vereisten kunnen verschillen vertonen tussen de verschillende organisaties.

KUMITE

 

RENRAKU
Renraku betekent ‘gevechtskata’ en ook hier zijn er meerdere vormen, van 10de Kyu tot 1ste Dan.

TAMESHIWARI
Tameshiwari betekent ‘de kunst van het breken’ en is een onderdeel van de ‘knockdown’-competitie. Het geeft de karateka een idee van de efficiëntie van zijn technieken.