Wagenborgen – Zondag 11 maart hebben de leden van Karateschool Sandokai Muntendam en Kita Oranda Wagenborgen bij fitnesscentrum Perfomance in Wagenborgen met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. Het was een mooi, maar ook een zwaar examen. Voor de kinderen t/m 11 jaar als de volwassenen duurde het examen twee uur. Voor de kinderen ouder dan 12 en de volwassenen duurde het examen tweeënhalf uur. Het examen bestond onder andere uit: Kihon (basistechnieken), Kata (schijngevechten), Kumite (vrij vechten) maar ook verschillende zware (conditie) oefeningen. Het examen is namens de International Federation of Karate (IFK) afgenomen door Shihan Siewert van der Zweep, Sensei Mark Dol, Senpai Hans van Tol en Senpai Melissa Geukens.

Op de foto de geslaagden met op de voorste rij (v.l.n.r.):
Loes Klevering (Rode band 2 strepen), Bryan Ytsma (Gele band), Thijn Rakers (Rode band), Justin Rakers (Rode band), Tristan Ridder (Gele band), Sven Lubbers (Blauwe band 2 strepen), Shihan Siewert van der Zweep.
Achterste rij (v.l.n.r.):
Sensei Mark Dol, Fieneke Kieffer (Blauwe band 1 streep), Auke Kieffer (Blauwe band 1 streep), Jacob Werkman (Rode band), Ruben Werkman (Rode band), Jari Hillenga (Gele band), Daniel Oord (Bruine band), Paul Schipper (Rode band), Senpai Jan Ridder, Sander Ridder (Groene band), Manuel Ridder (Groene band 1 streep), Jens Roll (Rode band 2 strepen), Karin van Tol (Bruine band), Senpai Melissa Geukens, Senpai Hans van Tol, Robert Ytsma (Groene band).