Muntendam – Manuel Ridder, trainend bij Karateschool Sandokai in Muntendam, heeft zondag 11 juni de derde plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate in Almere. Manuel kwam met zijn 15 jaar uit in de categorie 15/16 jaar en heeft tot aan de halve finale al zijn partijen gewonnen, waarna hij zich gewonnen moest geven na een zware partij tegen de huidige Nederlands kampioen. Vorig jaar is hij met een vierde plek net buiten dit prijzen gevallen op het belangrijkste Kyokushin karate toernooi in Nederland.

Het Kyokushin karate is de meest hardste stijl van karate waar eerlijkheid, discipline en wederzijds respect voorop staat. Het Kyokushin karate bestaat binnen Nederland uit meerdere bonden en organisaties. Om alle bonden te laten samenwerken is hiervoor de paraplu organisatie NFCKO (Nederlandse Full Contact Karate Organisatie) opgericht, hiermee is Nederland een voorbeeld voor andere landen. Het is pas de tweede keer dat het NK op deze manier is organiseert. Sensei Mark Dol over het NK: “Doordat alle bonden zo goed met elkaar samenwerken is er en NK neergezet van ongekend niveau, waarbij ik ontzettend trotst ben dat Karateschool Sandokai met één vechter en twee scheidsrechters daar aan mocht bijdragen.”

Karateschool Sandokai, wat aangesloten is bij de bond NKA/IFK Nederland, biedt een mogelijkheid om het Kyokushin karate te leren. Kyokushin karate is namelijk geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar en voor alle niveaus. Karateschool Sandokai traint sinds 1 juni op de woensdag- en vrijdagavond vanaf 18:30 uur in de dojo van Judo Ryu Muntendam. Kennis maken met het Kyokushin karate? Kom langs tijdens één van de lessen, kijk op www.sandokai.nl of neem contact op met Sensei Mark Dol op 0622936739.

Op de foto v.l.n.r.: Senpai Melissa Geukens (scheidsrechter), Senpai Jan Ridder (coach), Manuel Ridder (3de plaats), Sensei Mark Dol (scheidsrechter).

Sandokai_NK_Karate