Zuidbroek – Zondag 21 februari hebben de leden van Karateschool Sandokai Muntendam en Kita Oranda Wagenborgen in de gymzaal van Het Kwartet in Zuidbroek met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. Het was een mooi, maar ook een zwaar examen. Voor zowel de kinderen t/m 11 jaar als de volwassenen duurde het examen ruim tweeënhalf uur en bestond onder andere uit: Kihon (basistechnieken), Kata (schijngevechten), Kumite (vrij vechten) maar ook verschillende zware (conditie) oefeningen. Het examen is namens de International Federation of Karate (IFK) afgenomen door Sensei Mark Dol, Senpai Hans van Tol en Senpai Melissa Geukens.

Op de foto de geslaagden met op de voorste rij (v.l.n.r.):
Ruben de Jong (Witte band 1 streep), Sensei Mark Dol (leraar).
Tweede rij (v.l.n.r.): Senpai Melissa Geukens (assistent-leraar), Sander Ridder (Gele band), Mark Tillema (Rode band 1 streep), Sven Lubbers (Rode band 1 streep), Tristan Ridder ( Blauwe band 1 streep), Shisha Badloe (Blauwe band 2 strepen), Bryan Ytsma (Blauwe band 1 streep), Angel Suurland (Groene band), Jolien Oosterhof (Rode band).
Tweede rij (v.l.n.r.): Harrie Scholtens (Rode band), Jari Hillenga (Blauwe band), Karin van Tol-Meertens (Groene band 1 streep), Kalli Viergutz (Bruine band), Martijn Farenhorst (Gele band), Manuel Ridder (Groene band), Jan Ridder (Groene band 1 streep), Robert Ytsma (Blauwe band), Arend Pronk (Rode Band), Auke Kieffer (Rode band), Fieneke Kieffer-Dreise (Rode band), Senpai Hans van Tol (assistent-leraar).
Afwezig op de foto: Daniël Oord (Groene band 1 streep).

Kita_Oranda_en_Sandokai_examen_21022016