Muntendam – Zondag 22 maart hebben de leden van Karateschool Sandokai in de Menterne in Muntendam met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. Het was een mooi, maar ook een zwaar examen. Voor zowel de kinderen t/m 11 jaar als de volwassenen duurde het examen tweeënhalf uur en bestond onder andere uit: Kihon (basistechnieken), Syllabus (basistechnieken in een bepaalde vorm), Kata (schijngevechten), Kumite (vrij vechten) maar ook verschillende zware (conditie) oefeningen. Het examen is namens de International Federation of Karate (IFK) afgenomen door Sensei Mark Dol (leraar) en Senpai Melissa Geukens (assistent-leraar).

Op de foto de geslaagden met op de voorste rij (v.l.n.r.):
Angel Suurland (Gele band 1 groene streep), Damian Wijnsema (Rode band 3 blauwe strepen), Tim Farenhorst (Blauwe band), Sven Lubbers (Rode band), Aileen Wijnsema (Blauwe band), Tristan Ridder (Blauwe band), Mark Tillema (Rode band), Sven Kok (Witte band 1 rode streep). Achterste rij (v.l.n.r.): Senpai Melissa Geukens (assistent- leraar), Jan Ridder (Gele band 1 groene streep), Fleur Ridder (Blauwe band), Martijn Farenhorst (Blauwe band 1 gele streep), Manuel Ridder (Gele band 2 groene strepen), Harold de Vries (Rode band), Sander Ridder (Blauwe band 1 gele streep), Rodney Batting (Blauwe band), Sensei Mark Dol (leraar).

Sandokai_examen_maart2015