Muntendam – Zondag 30 maart hebben de leden van Karateschool Sandokai in de Menterne in Muntendam met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. Het was een mooi, maar ook een zwaar examen. Voor zowel de kinderen t/m 11 jaar als de volwassenen duurde het examen tweeënhalf uur en bestond onder andere uit: Kihon (basistechnieken), Kata (schijngevechten), Kumite (vrij vechten) maar ook verschillende zware (conditie) oefeningen. Het examen is namens de International Federation of Karate (IFK) afgenomen door Sensei Mark Dol (leraar), Sempai Peter Musch (assistent-leraar) en Sempai Melissa Geukens (assistent-leraar).

Op de foto de geslaagden met op de voorste rij (v.l.n.r.):
Sander Ridder (Blauwe band), Rutger Musch (Gele band 1 groene streep), Tim Farenhorst (Witte band 4 blauwe strepen), Jerremy Guikema (Witte band 1 blauwe streep), Justin Clerks (Witte band 1 blauwe streep), Rodney Batting (Witte band 4 blauwe strepen), Sem Westerbrink (Witte band 4 blauwe strepen), Tristan Ridder (Witte band 3 blauwe strepen), Tycho Prins (Witte band 1 blauwe streep), Damian Wijnsema (Witte band 2 blauwe strepen), Lorenzo Ploeger (Witte band 2 blauwe strepen), Aileen Wijnsema (Witte band 3 blauwe strepen).
Achterste rij (v.l.n.r.): Sempai Melissa Geukens (assistent-leraar), Sensei Mark Dol (Leraar), Jop Huigen (Blauwe band 1 gele streep), Manuel Ridder (Gele band 1 groene streep), Kalli Viergutz (Groene band 1 bruine streep), Martijn Farenhorst (Blauwe band), Jan Ridder (Gele band), Fleur Ridder (Witte band 1 blauwe streep), Sandra Wijnsema (Witte band 1 blauwe streep), Hendrik Werkman (Blauwe band 1 gele streep), Sempai Peter Musch (assistent-leraar).

Sandokai_Examen30-03-2014