Muntendam – Alle acht leden van Karateschool Sandokai uit Muntendam die zaterdag 12 okotober meededen aan het Open Fries Kampioenschap in Ureterp hebben zich in de prijzen gevochten. Waarbij Aileen Wijsema, Angel Suurland, Tim Farenhorst, Sander Ridder en Manuel Ridder een derde plaats hebben behaald, Roy Jansen en Jan Ridder een tweede plaats hebben behaald en Tristan Ridder, de jongste vechter met 6 jaar, de eerste plaats heeft behaald en zich tevens Fries kampioen mag noemen. Er werd gevochten op basis van het full-contact kyokushin karate waar de jeugd t/m 18 jaar vochten met hoofdbeschermer, handschoentjes, scheenbeschermers en voor de heren een toque. De volwassenen vochten op basis van het knockdown/knock-out systeem. De vechters werden ingedeeld op basis van leeftijd en gewicht.

Op de foto voor v.l.n.r.: Tristan Ridder (1ste plaats), Roy Jansen (2de plaats), Aileen Wijnsema (3de plaats), Angel Suurland (3de plaats). Achter v.l.n.r.: Sempai Peter Musch (coach/trainer), Jop Huigen (coach), Tim Farenhorst (3de plaats), Sander Ridder (3de plaats), Jan Ridder (2de plaats), Manuel Ridder (3de plaats), Sempai Melissa Geukens (coach/trainer) en Sensei Mark Dol(coach/trainer).Sandokai_OpenFriesKampioenschap_2013