Muntendam – Zondag 30 juni hebben de leden van Karateschool Sandokai in de Menterne in Muntendam met succes hun examen behaald. Het examen is afgenomen op basis van het Full Contact Kyokushin karate. Deze stijl van karate staat bekend om zijn hardheid, respect en discipline, wat men ook terug zag op dit examen. Het was een mooi, maar ook een zwaar examen. Voor zowel de kinderen t/m 11 jaar als de volwassenen duurde het examen tweeënhalf uur en bestond onder andere uit: Kihon (basistechnieken), Kata (schijngevechten), Kumite (vrij vechten) maar ook verschillende zware (conditie) oefeningen. Het examen is namens de International Budokai-Kan (IBK) afgenomen door Sensei Mark Dol (leraar), Sempai Peter Musch (assistent-leraar) en Sempai Melissa Geukens (assistent-leraar).

Op de foto de geslaagden met op de voorste rij (v.l.n.r.):
Aileen Wijnsema (Witte band 2 blauwe strepen), Damian Wijnsema (Witte band 1 blauwe streep), Tristan Ridder (Witte band 2 blauwe strepen), Keyan Doedens (Witte band 1 blauwe streep), Lorenzo Ploeger (Witte band 1 blauwe streep), Nick Swarts (Witte band 1 blauwe streep), Angel Suurland (Gele band).
Middelste rij (v.l.n.r.): Rutger Musch (Gele band), Tim Farenhorst (Witte band 2 blauwe strepen), Sander Ridder (Witte band 4  blauwe strepen), Sem Westerbrink (Witte band 3 blauwe strepen), Nicole Suurland (Witte band 1 blauwe streep), Manuel Ridder (Gele band), Rodney Batting (Witte band 2 blauwe strepen), Savannah van der Laan (Blauwe band 1 gele streep).
Achterste rij (v.l.n.r.): Sensei Mark Dol (Leraar), Sempai Peter Musch (assistent-leraar), Michelle Prins (Blauwe band), Sempai Melissa Geukens (assistent- leraar), Kalli Viergutz (Groene band), René Doedens (Witte band 1 blauwe streep), Hendrik Werkman (Blauwe band), Martijn Farenhorst (Witte band 1 blauwe streep), Jan Ridder (Blauwe band 1 gele streep), Jop Huigen (Blauwe band).
Niet op de foto: Djishairo Torregrosa (Witte band 1 blauwe streep).
Sandokai_examen_30juni2013